8.3.2016.

Bingo i prijatelji donirali novac i poklone štićenicima svih sigurnih kuća u Bosni i Hercegovini

Bingo doo Tuzla u saradnji s partnerima, 8. marta donirao je 9000,00 KM sigurnim kućama, a štićenicama svih 8 kuća su uručili poklone. Ček su uručile predstavnica kompanije Bingo, Amna Džambić i predstavnica kompanije Kraš , Maja Zeković, a u ime svih sigurnih kuća, donaciju su primile Mubera Hodžić- Lemeš, menadžerica Sigurne kuće u Sarajevu i Jasmina Mujezinović, izvršna direktorica Fondacije lokalne demokratije.

Više……

Povodom obilježavanja 8. marta, međunarodnog praznika posvećenog ženama, a s ciljem podrške štićenicama Sigurnih kuća u Bosni i Hercegovini, Bingo i prijatelji su organizovali kampanju pod nazivom “Pokažimo da nam je stalo“ . Cilj kampanje je ukazivanje na važnost žene u društvu.  Međunarodni dan žena je samo jedan dan u godini kada se u javnosti govori o položaju žena u prošlosti i sada. I dalje postoje problemi koji nisu prevaziđeni i zbog kojih se žene još uvijek nalaze u podređenom ili ugroženom položaju. 

 


„Kampanjom „Pokažimo da nam je stalo“ zajedno sa našim partnerima  odlučili smo pružiti ruku svim sigurnim kućama u BiH, koje pružaju individualnu podršku žrtvama porodičnog nasilja. Naš cilj je da podignemo svijest o sigurnim kućama i ulozi žene u modernom društvu te da ohrabrimo i obradujemo štićenice na ovaj dan. Naši kupci su osjetili potrebu da zajedno sa nama i našim partnerima učestvuju u ovoj kampanji, kojom slavimo žene. „, izjavila je Amna Džambić, iz službe marketinga kompanije Bingo.

„U ime korisnica Sigurne kuće, žrtava nasilja u porodici izražavam zahvalnost Bingu i partnerima na ovom humanom gestu kojim su im uljepšali današnji dan.

Bingo je još jednom dokazao društveno odgovorno poslovanje i činom donacije Sigurnim kućama skrenuo pažnju društva na veoma izražen problem porodičnog nasilja u našoj zemlji. Nasilje nad ženom nije samo žensko pitanje.  Zajedničkim akcijama i radom svih nas možemo utjecati na podizanje nivoa svijesti građana kroz zagovaranje nulte tolerancije na nasilje  JER NAS SE TIČE „..izjavila je Mubera Hodžić – Lemeš, menadžerica Sigurne kuće u Sarajevu.

 

Korisnice Sigurne kuće u Sarajevu su izrazile zahvalnost na poklonima sa riječima „Hvala Vam što mislite na nas, na ovaj način znamo da nismo same,uljepšali ste nam dan i vratili osmjeh na naša lica...Hvala Vam!