Rezultati konkursa

 Komisija u sastavu: Azra Hasanbegović, Žana BiH; Erna Saljević, Via Media i Amra Hadžić, Fondacija lokalne demokratije, zasjedala je 21. 2. 2017. godine u prostorijama Fondacije lokalne demokratije, Radićeva 11, Sarajevo, s početkom u 10:00 sati i donijela odluku o rezultatima konkursa.

 

Konstatirano je da je pristiglo ukupno osam prijedloga projekta od osam pridruženih članica Sigurne mreže.

Članice komisije su, svaka pojedinačno, pročitale i bodovale prijedloge projekata ocjenama od 1 do 8  (jedan – najmanji broj bodova, 8 – najveći broj bodova).  

Nakon što su sabrani bodovi koje su članice komisije dodijelile prijedlozima projekta pojedinačno, izvršeno je rangiranje. 

 

1. ZAKLJUČAK

 

Komisija je jednoglasno odlučila da se finansijski podrže prijedlozi projekata sljedećih organizacija i to: kao prvoplasirani s jednakim brojem bodova Udruženje Amica Educa Tuzla i Udruženje Mreža žena policajaca Tuzla, svaki u iznosu od  2.500,00 KM; drugoplasirani projekti Udruženje žena “Most” Višegrad i Centar za pravnu pomoć Zenica, svaki u iznosu od 2.000,00 KM; te dva trećeplasirana projekta Inicijativa građana/ki Mostar i Udruženje žene Derventa svaki u iznosu od 1.750,00KM. 

Komisija je odlučila da, umjesto predloženih pet projekata, bude finansirano šest projekata, u iznosima koji odgovaraju  predloženim aktivnostima i rezultatima koji se očekuju od realizacije javne kampanje, u okviru projekata odabranih za finansiranje, kao najbolje rangiranih. 

 

 

Organizacije koje su dobile novčanu podršku dijelom iz OAK projekta, kroz planirane aktivnosti – treninzi za pridružene članice i aktivnost medijske promocije, a dijelom iz malog granta Američke ambasade u BiH, pripremaju aktivnosti koje će se realizirati u isto vrijeme u 10 lokalnih zajednica u aprilu  2017. godine.